Thai zöldséges hús pirított tésztával recept
A Thai zöldséges hús pirított tésztával hozzávalói:50 dkg darált hús
50 dkg tészta
40 dkg thai zöldségkeverék
2 kk wok fűszerkeverék
1 csipet curry
tengeri só
2 dl étolaj
4 dl víz
A Thai zöldséges hús pirított tésztával elkészítési módja:
A darált húst kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a thai zöldségkeveréket. Ezeket kb. három percig pároljuk. Ezután megszórjuk a wok-fűszerkeverékkel és a curryvel, majd felöntjük 1-2 dl vízzel, és készre főzzük. A tésztát kevés olajon, egy bevonatos edényben, alacsony lángon barnára pirítjuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Sóval ízesítjük. A pirított tészta főzésénél arra figyeljünk oda, hogy mindig csak annyi vizet adjunk a tésztához, amennyit felvesz a tészta, ne maradjon felesleg. Tálaláskor, a tésztára helyezzük a zöldséges húst.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. okt. 15. 21:22
A thai zöldséges hús pirított tésztával elkészítési módja és hozzávalói.