Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Thai zöldséges hús pirított tésztával recept

Thai zöldséges hús pirított tésztával recept

A Thai zöldséges hús pirított tésztával hozzávalói:
50 dkg darált hús
50 dkg tészta
40 dkg thai zöldségkeverék
2 kk wok fűszerkeverék
1 csipet curry
tengeri só
2 dl étolaj
4 dl víz


A Thai zöldséges hús pirított tésztával elkészítési módja:
A darált húst kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a thai zöldségkeveréket. Ezeket kb. három percig pároljuk. Ezután megszórjuk a wok-fűszerkeverékkel és a curryvel, majd felöntjük 1-2 dl vízzel, és készre főzzük. A tésztát kevés olajon, egy bevonatos edényben, alacsony lángon barnára pirítjuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Sóval ízesítjük. A pirított tészta főzésénél arra figyeljünk oda, hogy mindig csak annyi vizet adjunk a tésztához, amennyit felvesz a tészta, ne maradjon felesleg. Tálaláskor, a tésztára helyezzük a zöldséges húst.


Kategória: Húsételek receptjei


A thai zöldséges hús pirított tésztával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook