Húsos zöldség jénaiban recept
A Húsos zöldség jénaiban hozzávalói:8 szelet sertéscomb
5 dkg vaj
1 kg mirelit zöldség(zöldborsó,sárgarépa.karfiol)
2 dl tejföl
1 tojás sárgája
5 dkg reszelt sajt
só
bors
A Húsos zöldség jénaiban elkészítési módja:
A húst kloppfoljuk sózzuk borsozzuk.A vajon átsütjük a húsokat,kevés vízzel puhára pároljuk,kivesszük a léből,és beletesszük a zöldségeket enyhén sózzuk és kb 5 percig pároljuk.Egy jénait kivajazunk és alúlra teszünk párolt zöldséget ,ráhelyezünk 4 szelet húst,ezután ismételten zöldséget majd a másik 4 szelet húst.A tetejére a maradék zöldség kerül. Az egészet leöntjük a tejföl tojássárga reszelt sajt keverékével.Forró sütőben pirosra sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2010. nov. 24. 22:32
A húsos zöldség jénaiban elkészítési módja és hozzávalói.