Baszk csirkemell recept
A Baszk csirkemell hozzávalói:4 db filézett csirkemell
25 dkg gomba
1 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
1 bő evőkanál ketchup
kevés szójaszósz
1 dl száraz fehérbor
1 babérlevél
petrezselyem
só
bors
petrezyelyem
A Baszk csirkemell elkészítési módja:
Vágjuk félbe a csirkemelleket,sózzuk ,borsozzuk.Pároljuk meg kicsit az apróra vágott hagymát pirítsuk át rajta a csirkemelleket majd vegyük ki és tegyük a hagymára a felszeletelt gombát.Enyhén sózzuk,kicsit pároljuk majd tegyük vissza a csirkemellett.Adjuk hozzá a bort a ketchupot a szójaszószt a babérlevelet és a petrezselymet.Pároljuk még rövid ideig majd tegyük jénai tálba,öntsünk rá egy kevéske vizet tegyük sütőbe és süssük szaftjára.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2010. nov. 19. 20:53
A baszk csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.