Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Anzac sütemény recept

Anzac sütemény recept

Az Anzac sütemény hozzávalói:
10 dkg zabpehely
13 dkg finomliszt
8 dkg kókuszreszelék
15 dkg vaj
1 kk szódabikarbóna
2 ek forró víz
25 dkg porcukor
2 ek méz


Az Anzac sütemény elkészítési módja:
Elkeverjük a lisztet, a zabpelyhet és a kókuszreszeléket. A vajat a mézzel felolvasztjuk. A forró vízben feloldjuk a szódabikarbónát, majd a mézes vajjal, és a porcukorral együtt a lisztkeverékhez adjuk és összedolgozzuk. Tepsit kivajazunk, és egymástól távol kis halmokat kanalazunk. 150 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütjük. Még melegen kivesszük a tepsiből, és kihűtjük. Jól záródó fémdobozban sokáig eláll.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az anzac sütemény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook