Anzac sütemény recept
Az Anzac sütemény hozzávalói:10 dkg zabpehely
13 dkg finomliszt
8 dkg kókuszreszelék
15 dkg vaj
1 kk szódabikarbóna
2 ek forró víz
25 dkg porcukor
2 ek méz
Az Anzac sütemény elkészítési módja:
Elkeverjük a lisztet, a zabpelyhet és a kókuszreszeléket. A vajat a mézzel felolvasztjuk. A forró vízben feloldjuk a szódabikarbónát, majd a mézes vajjal, és a porcukorral együtt a lisztkeverékhez adjuk és összedolgozzuk. Tepsit kivajazunk, és egymástól távol kis halmokat kanalazunk. 150 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütjük. Még melegen kivesszük a tepsiből, és kihűtjük. Jól záródó fémdobozban sokáig eláll.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2013. febr. 25. 12:42
Az anzac sütemény elkészítési módja és hozzávalói.