Almás-zabpelyhes cookies recept
Az Almás-zabpelyhes cookies hozzávalói:125 g puha vaj
120 g cukor
1 db tojás
0.5 csomag vaníliás cukor
125 g zabpehely
20 dkg finomliszt
0.5 csomag sütőpor
1 közepes db alma
fahéj ízlés szerint (a szóráshoz)
Az Almás-zabpelyhes cookies elkészítési módja:
A meghámozott almát nagyon apró kockákra felvágjuk. A kimért zabpelyhet összetörjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. A hozzávalókat összekeverjük (a felkockázott almát és zabpelyhet is keverjük bele természetesen). A tészta kicsit ragadós, puha lesz, ettől ne ijedjünk meg. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és rákanalazzuk a halmokat. A kezünkkel eligazgatjuk őket. Ha az összedolgozott tésztát hűvös helyen hagyjuk kicsit állni, utána könnyebben lehet a kezünkkel formálni, nem ragad majd annyira. A tetejüket picit megszórjuk fahéjjal. Előmelegített sütőben megsütjük a kekszeket. sütési hőfok: 180°C
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. okt. 11. 16:14
Az almás-zabpelyhes cookies elkészítési módja és hozzávalói.