Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Foszlós briós recept

Foszlós briós recept

A Foszlós briós hozzávalói:
1 dl tej
2, 5 dkg élesztő
50 dkg liszt
12 dkg cukor
15 dkg margarin
2 tojás+1 a kenéshez


A Foszlós briós elkészítési módja:
A tejet meglangyosítjuk 1 kk cukorral és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott hozzáadjuk a liszthez a tojással, cukorral és az olvasztott margarinnal. Egy viszonylag lágy tésztát kapunk. Hólyagosra kidagasztjuk, majd fél órát hagyjuk kelni. Ha megkelt a tészta akkor éles késsel 10 egyenlő darabra osztjuk. A darabokat egyenként egyforma hosszúra kisodorjuk, majd elkezdjük feltekerni, mint a csigát. A végeit a briósok alá hajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket egymástól kellő távra. A sütő aljába teszünk egy tepsit amiben két ujjnyi víz van. Betesszük a sütőbe a briósokat és ekkor kapcsoljuk be a sütőt. 180 fokon és légkeverésen sütjük. 10 perc eltelte után, ha megkeltek kivesszük a sütőből, megkenjük felvert tojással és megszórjuk kristálycukorral. Kb 20-25 perc alatt szép aranyszínűre sülnek.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A foszlós briós elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook