Sós -sajtos- sonkás-baconos kifli recept
A Sós -sajtos- sonkás-baconos kifli hozzávalói:70 dkg liszt
2 db egésztojás+1 a kenéshez
1 dl tej
1 kocka élesztő
1-evő kanál cukor 1-evő kanálsó
1db kispohár kefir
1 dl olaj
1 kocka ráma-vagy más margarin is jó
A Sós -sajtos- sonkás-baconos kifli elkészítési módja:
1) a rámát az egykanál sóval habosra kavarjuk 2.az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. 3.lisztet , a futtatotélesztőt,a pohárkefirt,olajat a két tojást. összedolgozzuk. 4.a tésztát 8 részre osztjuk kiscipóra. a cipókat tányérnyi nagyságura nyújtjuk eggyenként. a nyolcból négyet megkenjük a sósmargarinnal amit szétosztunk négy fele. és a másik lappal befedjük a megkent lapokat. igy négy darabot kapunk. amiket egyenként mint a tortát cikkekre 8 db ra vágjuk és vagy sajtot -sonkát baconszalonnát tehetünk rá majd feltekerjük kifli alakura. gegkentük tojással és megszórhatjuk reszelt sajtal vagy szezámmmaggal. egy órát a tepsibe kelesztjük és előmelegitett sütőben készre sütjük. NÁLLUNK MINDIG HAMAR ELFOGY. NAGYON FINOM. sok sikert hozzá!!!!
Figyelj a Margarinra nem jó hozzá a sütő- és a dogozos margarin. csak a ráma liga vagy más kocka margarin csak ne sütőmargarin legyen. igy jó habosra kitudod kavarni a margarint a sóval. és puhább tőlle a kifli. idő: 1,ó 30 perc az elkészitése.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: cdc0a19a9c, 2010. okt. 24. 18:58
A sós -sajtos- sonkás-baconos kifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.