Mazsolás-citromos csirke recept
A Mazsolás-citromos csirke hozzávalói:1 csirke vagy csirkedarabok
olaj
2 apróra kockázott vöröshagyma
2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
fél üveg vörösbor
fél liter paradicsomszósz (a legjobb 1 kis sűrített paradicsomot összekeverni sűrű ivólével )
4 citrom hajszálvékonyra szelve, kimagozva
25 dkg szőlő vagy maroknyi mazsola
1 szál kakukkfű
4-5 szegfűszeg
só
bors
A Mazsolás-citromos csirke elkészítési módja:
Felvágjuk a csirkét darabokra. Nagy serpenyőben megpirítjuk minden oldalát aranyszínűre. Mellétesszük a hagymát, azt is pirítjuk vele. Aláöntjük a bort, fedő nélkül pároljuk benne a húst, majd mikor az kicsit elpárolgott, a paradicsomot is beletesszük úgy, hogy elfedje a húst. Pár perc múlva beletesszük a citromot, a fahéjat, a mazsolát, a kakukkfüvet, a szegfűszeget. Összepirítjuk. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
Ki lehet próbálni citrom helyett naranccsal, úgy is fenséges.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. okt. 19. 09:54
A mazsolás-citromos csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.