Töltött fasírt recept
A Töltött fasírt hozzávalói:70 dkg sertéshús
5 tojás
40 dkg parasztkolbász
2 zsömle
2 dl tej
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma,
pirospaprika,
őrölt bors,
só
A Töltött fasírt elkészítési módja:
A zsömléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A sertéshúst ledaráljuk és összegyúrjuk a finomra vágott vöröshagymával, a reszelt fokhagymával, ízlés szerinti pirospaprikával, sóval, borssal és 1 felvert tojással. A húsból cipót formálunk közepébe nyomjuk a kolbászt és a 3 megtisztított, főtt tojást. A fasírtot olajozott tepsibe helyezzük, 1 egész tojással megkenjük a hús tetejét, forró sütőbe tesszük és pirosra sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. okt. 18. 08:53
A töltött fasírt elkészítési módja és hozzávalói.