Csokoládés körte 2. recept
A Csokoládés körte 2. hozzávalói:4-6 db körte
20 dkg kristálycukor (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer)
3 dkg kakaópor
4 dkg liszt
2 dl tej
3 dl víz
1 cs. vaníliás cukor
1 dkg vaj
A Csokoládés körte 2. elkészítési módja:
A vízből, a cukorral és a vaníliás cukorral szirupot főzünk. Ha forr, a közepes nagyságú, meghámozott, félbevágott körtékett (esetleg almát) puhára főzünk benne. Ha a körte megpuhult, kivesszük a szirupból és lecsepegtetjük. A szirupot felére beforraljuk. 3 csapott evőkanál kakaót elkeverünk 1 evőkanálnyi liszttel, és 2 dl hideg tejjel simára, csomómentesre keverjük. A felére besűrűsödött sziruphoz öntjük és addig főzzük, amíg szépen besűrűsödik. A tűzről levéve 1 dkg vajat addig keverünk benne, amíg az elolvad, a csokoládé pedig szép fényes lesz. A körtéket üvegtálra helyezzük, a csokoládét ráöntjük. Alaposan lehűtve, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. okt. 15. 08:38
A csokoládés körte 2. elkészítési módja és hozzávalói.