Málnás rizs recept


15 dkg rizs
2dl víz
5 dl tej
1 csomag van.cukor
csipet só
5 dkg cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
2-3 dkg vaj
ízlés szerinti mennyiségű málna( lehet fagyasztott is)
A Málnás rizs elkészítési módja:
Vízben teszem föl a rizst főni amibe beleszórom a csipetnyi sót is, ha magába szívta a vizet akkor adjuk hozzá a tejet, a cukrot és a vajat. Kb. 5-6 percig főni hagyjuk és lefedve félrehúzzuk a tűzhelyről nem nyúlunk hozzá míg teljesen megduzzadnak a rizsszemek. mikor félig kihült hozzákeverjük a málnát. Ezután hűtőbe tesszük.
Hidegen tálaljuk, desszertnek.
Nagyon finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: jéé, 2006. júl. 27. 01:27
A málnás rizs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.