Mazsolás-zabpelyhes keksz recept
Zsírszegény
A Mazsolás-zabpelyhes keksz hozzávalói:
10-12 db-hoz:
1 dl natúr joghurt
9,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
9,4 dkg nyírfacukor
1 tojás
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál fahéj
1/4 teáskanál só
12 dkg zabpehely
5 dkg mazsola
vanília aroma
A Mazsolás-zabpelyhes keksz elkészítési módja:
A tojás a joghurttal összekeverem, majd hozzáadom a cukrot és a sót. Ha már simára kevertem, beleöntöm a zabpelyhet is. Jól elkevergetem, aztán a fahájat a liszttel és a sütőporral együtt a többihez adom. Jól összedolgozom, végül az aromát és a mazsolát is hozzákeverem. Jól formázható masszát kapunk, amiből kb. 10-12 db kis kerek lepényt formázok. Sütőpapírral bélelt tepsire rakom, előmelegített sütően 175 fonom, 10-15 perc alatt készre sütöm.
A teljes kiőrlésű liszt és a zabpehely miatt nagyon jó élettani hatásai vannak.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. okt. 12. 07:56
A mazsolás-zabpelyhes keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.