Fokhagymás-chilis csirkemell párolt zöldségekkel, bulgurral recept
A Fokhagymás-chilis csirkemell párolt zöldségekkel, bulgurral hozzávalói:(4 személyre)
0,5 kg csirkemell filé
2 ek-nyi kókuszolaj
3 ek-nyi fokhagymás chiliszósz
Köret:
60 dkg-nyi vegyes zöldség (lehet mirelit is)
Kevés Himalája só
1 ek. kókuszolaj
csipetnyi cukor
10 dkg bulgur
kétszeres mennyiségű forró víz
1 ek. kókuszolaj
csipetnyi Himalája só
A Fokhagymás-chilis csirkemell párolt zöldségekkel, bulgurral elkészítési módja:
Egy teflon serpenyőben felforrósítjuk a kókuszolajat. Beledobjuk a tetszőleges nagyságúra vagdalt csirkemell filé darabokat és addig pirítjuk, amíg enyhe, pirosas színt kap. Levesszük a tűzről, gyorsan elkeverjük a fokhagymás chiliszósszal és melegen tartjuk. A bulgurt a forró kókuszolajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk és felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Lefedjük és kb. 10-15 percre langyos sütőbe tesszük. Nem szükséges kevergetni, piszkálni. A zöldségeket is forró olajra öntjük, sózzuk, pici cukrot teszünk rá, hogy a színét megtartsa és fedő alatt éppen csak annyi ideig pirítjuk - időnként megkeverve/rázva - amíg már nem kemény, de még nem is igazán puha. A saját gőzében éppen jóra puhul, mire tálalásra kerül...
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. okt. 14. 08:35
A fokhagymás-chilis csirkemell párolt zöldségekkel, bulgurral elkészítési módja és hozzávalói.