Fokhagymás-chilis csirkemell csíkok párolt rizzsel, vegyes friss salátával recept
A Fokhagymás-chilis csirkemell csíkok párolt rizzsel, vegyes friss salátával hozzávalói:(1 személyre)
20 dkg csirkemell filé
2 ek.fokhagymás chiliszósz
2 ek. kókuszolaj
5 dkg rizs
10 dkg forró víz
só
2 tk. kókuszolaj
sárgarépa,
fejes káposzta
kínai kel,
endívia saláta
salátalé
A Fokhagymás-chilis csirkemell csíkok párolt rizzsel, vegyes friss salátával elkészítési módja:
Elsőnek a párolt rizst készítjük el, az készül el legtovább. A rizst a kókuszolajon addig futtatjuk, amíg kifehéredik. Ekkor hozzáöntünk dupla mennyiségű forró vizet, sózzuk és lefedve előmelegített, de takaréklángon lévő sütőbe tesszük. Amíg a többi hozzávalót elkészítjük, a rizs is elkészül. Nem kell kevergetni! Másodiknak készüljön a saláta, azt sem baj, ha áll kicsit a salátalében. Én most bolti, előkészített friss salátát vásároltam, azok az alapanyagok voltak benne, amiket felsoroltam. Éppen egy személynek való adag. A salátalevet pedig saját ízlésem szerint só-víz-édesítő-ecet kombóból állítottam össze. A saláta abban állt, amíg elkészült a hús. A húshoz a kókuszolajat felforrósítottam, majd a csíkokra vágott csirkemell csíkokat beledobtam és kb. addig pirítottam amíg mind kifehéredett, meg még egy kicsit. Ekkor hozzáadtam kb. 2 ek. fokhagymás-chiliszószt, azzal is pirítottam egy percet és máris elkészült a hús is.
Tálalásnál finomra vágott petrezselyemzöldet szórtam a húsra és a rizsre. A salátát mellé tettem.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. júl. 20. 08:54
A fokhagymás-chilis csirkemell csíkok párolt rizzsel, vegyes friss salátával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.