Burgonyás-tepsis csirke recept
A Burgonyás-tepsis csirke hozzávalói:4 egész comb, de lehet mell is
Kb. 1 kg krumpli
4 fej hagyma
2-3 paradicsom
2-3 tv paprika
4 dl tejföl
só
bors
paprika
olaj
liszt
tej
A Burgonyás-tepsis csirke elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, 1/2 cm-es karikára vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és olajjal kikent tepsibe tesszük. A csirkét besózzuk, borsozzuk, picit paprikázzuk. A hagymát félbevágjuk és szintén karikázzuk. Hozzákeverjük a tepsiben lévő burgonyához. Ezután rátesszük a csirkét. A tejfölt, kb. 2 kanál liszttel simára keverjük, és még kevés tejet is adunk hozzá. Szépen rácsurgatjuk a tálban lévőkre, kicsit jobbra-balra rázogatva eloszlatjuk. A paradicsomot és paprikát szintén karikázzuk, és az egészet befedjük velük. Befóliázzuk, és közepes lángon kb.1,5 órát sütjük.1 óra elteltével megnézzük a burgonyát és a húst, ha megpuhult minden, pirítjuk még egy kicsit.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. okt. 21. 10:13
A burgonyás-tepsis csirke elkészítési módja és hozzávalói.