Grillezett májszeletek zöld-fűszerekkel recept
A Grillezett májszeletek zöld-fűszerekkel hozzávalói:60 dkg borjúmáj,
3 evőkanál olaj,
2 evőkanál vaj,
1 csokor petrezselyem,
1 teáskanál vágott kakukkfű,
4 zöldpaprika,
2 mini bagett
A Grillezett májszeletek zöld-fűszerekkel elkészítési módja:
A májat megmossuk, a hártyás részeket eltávolítjuk, majd felszeleteljük. A kakukkfüvet, petrezselymet apróra vágjuk, és összekeverjük egy kis olajjal. Megkenegetjük vele a májszeleteket, és letakarva pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Amikor a faszén parázslik, a grillrácsot megkenegetjük olajjal, a zöld-fűszereket leszedjük a májról, és mindkét oldalát kíméletesen megsütjük, de vigyázunk arra, hogy ne száradjon ki, majd letakarva félretesszük. A mini bagetteket félbevágjuk, és félbevágott felükkel a rácsra fektetjük. A zöldpaprikákat kicsumázzuk, felnegyedeljük, és grillrácsra téve a többi hozzávalóval együtt megpirítjuk. A májszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és egy kis vajdarabot megolvasztunk a tetején. A pirított bagetteket is megkenjük vajjal, és ráhelyezzük a májszeleteket, a sült paprikát. Vegyes zöldsalátát készítünk hozzá.
A zöldsaláta mellé kínálhatunk kapros, mustáros joghurtmártást is.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. febr. 14. 06:47
A grillezett májszeletek zöld-fűszerekkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.