Csokoládés, narancsos márványtorta recept
A Csokoládés, narancsos márványtorta hozzávalói:26 dkg liszt,
2 tojás,
24 dkg cukor,
12 dkg vaj,
8 dkg étcsokoládé,
2 dl tej,
1 evőkanál reszelt narancshéj,
2 teáskanál vaníliakivonat,
1 teáskanál sütőpor,
csipetnyi só
A csokoládékrémhez:
10 dkg étcsokoládé,
12 dkg vaj,
35 dkg porcukor,
0,8 dl tej,
1 teáskanál vaníliakivonat,
kandírozott narancshéj a díszítéshez
A Csokoládés, narancsos márványtorta elkészítési módja:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk két 24 cm átmérőjű tortaformát. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd félretesszük hűlni. Egy másik tálban robotgéppel (közepes fokozaton) habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a vanília kivonattal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól kikeverjük. A krémbe alacsony fokozaton, felváltva belekeverjük a száraz hozzávalókat és a tejet. A krémet kettéosztjuk, az egyik felébe belekeverjük az olvasztott csokoládét, a másikba a reszelt narancshéjat. A csokoládés tésztát kanalanként elosztjuk a két tortaforma szélére és közepébe. A közöket kitöltjük a narancsos tésztával. Mintegy 35-45 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk, és teljesen kihűtjük. Közben elkészítjük a bevonatot. Ehhez gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd félretesszük hűlni. Egy másik tálban robotgéppel (a legmagasabb fokozaton) habosra keverjük a puha vajat a porcukor felével. Hozzáadjuk a csokoládét, a tejet és a vanília kivonatot. Belekeverjük a maradék porcukrot. Az egyik tortát tálra tesszük és megkenjük a krém egyharmadával. Ráhelyezzük a másik tortát. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát. Kandírozott narancshéjjal díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. febr. 15. 06:52
A csokoládés, narancsos márványtorta elkészítési módja és hozzávalói.