Csirkefalatok krémsajtos bundában recept
90 perc
190 kcal
8 gramm
13 gramm
6 főre
Bundához:
1 kg csirkemell filé
1 csapott kávéskanálnyi só
0,5 kávéskanál őrölt bors (tarkabors)
1 nagy csipet só
300 g liszt
2,8 dl tej
Sütéshez:
7 dl olaj (repce - olíva keveréket használtam)
A Csirkefalatok krémsajtos bundában elkészítési módja:
A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami akkor jó, hasűrűbb, mint a palacsintatészta, de hígabb, mint a nokedli. A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj. Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek. Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Érdemes több adagban kisütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a húsokra.
Kínálhatjuk különböző mártogatósokkal, például kapros-krémsajtos mártogatóssal, de a kisült falatkákat megcsorgathatjuk kevés mézzel és megszórhatjuk némi szezámmaggal is.
Az aprónép is kedveli, ha nem erős a fűszerezése. A rózsaborshoz öntöm a tarkabosot fele-fele arányban. Ezt darálom frissen az ételekhez. Szép színes lesz az étel, de nem lesz túl erős, kicsit gyermekbarát, illetve gyomorkímélőbb lesz az íze.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: kiss67, 2018. szept. 25. 00:30
A csirkefalatok krémsajtos bundában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.