Almás pite recept


Elkészítési idő 80 perc

Az Almás pite hozzávalói:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg cukor
1,5 dkg élesztő
2 dl tejföl
2 db tojássárgája
fél csomag sütőpor
1-1,5 kg alma

fahéj


Az Almás pite elkészítési módja:
A lisztet, a margarint, a cukrot, a tejfölt, a sütőport, a sót, a két tojássárgáját és az élesztőt összegyúrom, majd két részre osztom szét. Az almát időközben meghámozzuk és lereszeljük. Kicsavarjuk és cukorral, majd fahéjjal ízesítjük.(Van aki megpárolja egy kicsit az almát, én nyersen tesztem a tésztára.) A tészta félét kinyújtjuk és belehelyezzük egy tepsibe. Rárakjuk az almát, majd ráborítjuk a tészta másik felét is. Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, és megkenjük a maradék tojássárgájával. Nem a fehérjével, mert attól a süti teteje más lesz, majd ezután ropogósra sütjük meg.

Ha kész, porcukorral megszórva tálaljuk.
Egy minimális baracklevárral meg szoktam kenni a tésztát, arra egy kis darált diót és egy pici daráltkekszet rakok, ez jól felszívja az alma nedvességét, nem ázik el a tészta.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook