Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Szilveszteri malackák recept

Szilveszteri malackák recept


Elkészítési idő 85 perc

A Szilveszteri malackák hozzávalói:
25 dkg liszt
25 dkg puha vaj
25 dkg főtt
áttört burgonya
25 dkg túró
2 kiskanál só
A tetejére: egy felvert egész tojás pici sóval ízesítve, egész fekete bors vagy fekete szezámmag vagy napraforgómag


A Szilveszteri malackák elkészítési módja:
Elkészítés : A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőbe pihentetjük. Ezután a tésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra nyújtjuk. A füleket és az orrokat a malac fejekre illesztjük és lekenjük őket is a felvert tojással. Fekete borsból vagy napraforgómagból szemeket ragasztunk a malackáknak.

A malac-pogácsákat sütőpapíros tepsiben kb. 200-220 fokos, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A szilveszteri malackák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook