Vajas krumplipogácsa recept
40 perc
Kalóriaszegény
A Vajas krumplipogácsa hozzávalói:
40 dkg liszt
25 dkg vaj
20 dkg főtt, áttört burgonya
1 csomag sütőpor
só
fél deci tejfel
1 egész tojás
kevés tej
A Vajas krumplipogácsa elkészítési módja:
40 dkg lisztet 25 dkg vajjal, 20 dkg áttört, főtt burgonyával, 1 csomag sütőporral deszkán jól összedolgozunk, majd ízlés szerint sót, fél deci tejfelt és 1 egész tojást gyúrunk hozzá. Hideg helyen pár órát pihentetjük, s utána mint a leveles tésztákat, négyszer-ötször nyújtjuk és hajtjuk, mindenkor megkenve kevés tejjel összekevert egész tojással. Legvégül kisujjnyi vastagra nyújtjuk és középnagy pogácsavágóval kiszúrjuk. Tojással megkenjük és fél óra múlva közepes tűznél szép pirosra sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné 2., 2018. nov. 30. 13:49
A vajas krumplipogácsa elkészítési módja és hozzávalói.