Kacsamell hagymasalátával recept
A Kacsamell hagymasalátával hozzávalói:A kacsamellhez
2 közepes db kacsamell
5 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A salátához
2 közepes fej vöröshagyma
2 közepes fej lila hagyma
5 közepes db újhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 közepes fej fejessaláta
1 teáskanál balzsamecet
1 ek olívaolaj
1 teáskanál barna cukor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A Kacsamell hagymasalátával elkészítési módja:
A kacsamellet sózzuk, borsozzuk, megtisztítjuk és beirdaljuk. Olívaolajon először a bőrös felével kezdve kérgesre sütjük (én úgy szeretem, hogy rózsaszín a húsa, de ízlések és pofonok) Amíg a kacsamellünk sül, a hagymákat felszeleteljük (a hagymából ki-ki ízlése szerint tegyen bele a salátába ), a felszeletelt hagymát keverőtálba tesszük, balzsamecetet és olívaolajat teszünk rá, sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés barna cukrot teszünk hozzá. A salátát megmossuk, majd összetépkedjük (a fejessaláta helyett használhatunk jégsalátát vagy lollo rossot vagy akár mindhármat), majd a hagymához adjuk. A megsült kacsamellet vékonyra szeleteljük, majd a salátával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. máj. 20. 13:14
A kacsamell hagymasalátával elkészítési módja és hozzávalói.