Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Láva burgonya recept

Láva burgonya recept

A Láva burgonya hozzávalói:
1,5 kg burgonya
25 dkg vörös cheddar sajt
25d kg bacon
4 evőkanál füstös BBQ mártás



A Láva burgonya elkészítési módja:
A burgonyákat bő, sós vízben héjastól előfőzzük. Ne főzzük meg teljesen, a villa éppen csak átmenjen a burgonyákon. A burgonyákat hagyjuk kihűlni, majd a héját távolítsuk el. A meghámozott burgonyából vágjunk le egy vékony szeletet, hogy megtudjon állni majd. A felső felét szépen vájjuk ki, amilyen mélyen csak tudjuk egy zöldség hámozóval. A kivájt burgonya lukakba tegyünk sajt csíkokat, amik kicsit kilógnak a burgonyából. A burgonyákat kenjük egy ecsettel körbe a BBQ mártással, majd a lekent burgonyákat tekerjük körbe baconnal. Tegyük előmelegített sütőbe 170 fokra és 25-30 perc süssük szép pirosra a bacont és hagyjuk, hogy a sajt szépen elolvadjon. Félidőben a bacont kenjük át a maradék mártással.


Kategória: Egytálételek receptjei


A láva burgonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook