Láva burgonya recept
A Láva burgonya hozzávalói:1,5 kg burgonya
25 dkg vörös cheddar sajt
25d kg bacon
4 evőkanál füstös BBQ mártás
só
A Láva burgonya elkészítési módja:
A burgonyákat bő, sós vízben héjastól előfőzzük. Ne főzzük meg teljesen, a villa éppen csak átmenjen a burgonyákon. A burgonyákat hagyjuk kihűlni, majd a héját távolítsuk el. A meghámozott burgonyából vágjunk le egy vékony szeletet, hogy megtudjon állni majd. A felső felét szépen vájjuk ki, amilyen mélyen csak tudjuk egy zöldség hámozóval. A kivájt burgonya lukakba tegyünk sajt csíkokat, amik kicsit kilógnak a burgonyából. A burgonyákat kenjük egy ecsettel körbe a BBQ mártással, majd a lekent burgonyákat tekerjük körbe baconnal. Tegyük előmelegített sütőbe 170 fokra és 25-30 perc süssük szép pirosra a bacont és hagyjuk, hogy a sajt szépen elolvadjon. Félidőben a bacont kenjük át a maradék mártással.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. máj. 17. 19:26
A láva burgonya elkészítési módja és hozzávalói.