Bab füstölt virslivel és párolt zöldségekkel recept
A Bab füstölt virslivel és párolt zöldségekkel hozzávalói:30 dkg bab
1 fej hagyma
egy sárgarépa
24 dkg paradicsombefőtt
4 szál füstölt virsli
20 ml napraforgóolaj
só (ízlés szerint)
feketebors (ízlés szerint)
pirospaprika (ízlés szerint)
babérlevél (ízlés szerint)
A Bab füstölt virslivel és párolt zöldségekkel elkészítési módja:
A babot áztassuk be hideg vízbe, és hagyjuk állni benne legalább 6-8 órán keresztül. Ezután mossuk át, és tegyük egy lábasba a babot és öntsünk hozzá háromszor annyi térfogatú vizet. Helyezzük a lábast a tűzhelyre, és főzzük a babot közepes lángon addig, amíg puha nem lesz; körülbelül egy órán keresztül. A vöröshagymát vágjuk apróra, a sárgarépát szeletekre, a füstölt virslit nagyobb darabokra. A paradicsombefőttből vegyük ki a paradicsomokat és a héjukat húzzuk le, majd pépessé nyomkodjuk össze. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, tegyük bele a hagymát és pirítsuk üvegesre. Aztán adjuk hozzá a felvágott sárgarépát és virslit is. Három perc múlva, amikor a virsli-darabkák szépen megpirultak, adjuk hozzá a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Jó alaposan keverjük össze. Ha a bab kész, szűrjük le a vizet róla, majd öntsük a serpenyőbe, a fentiekhez. Tegyük rá a fedőt a serpenyőre, majd az egészet pároljuk kis lángon 15 percig.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. máj. 15. 08:33
A bab füstölt virslivel és párolt zöldségekkel elkészítési módja és hozzávalói.