Túrós pite sós és édes töltelékkel recept
A Túrós pite sós és édes töltelékkel hozzávalói:A tésztához:
330 ml tej,
1 kocka friss élesztő,
2 kiskanál olaj,
2 kiskanál só,
3 kiskanál cukor,
500 g liszt.
A tészta lekenéséhez:
1 db tojás,
1 joghurt,
2 evőkanál olaj.
A sós töltelékhez:
500 g tehéntúró,
150 g juhtúró,
6 db tojás,
csipet só.
Az édes töltelékhez:
500 g tehéntúró,
6 db tojás,
6 evőkanál cukor,
vaníliaaroma,
1 teáskanál reszelt citromhéj,
egy maréknyi mazsola (tetszés szerint).
A Túrós pite sós és édes töltelékkel elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit tegyük egy tálba és gyúrjuk össze, majd osszuk 3 egyenlő részre és nyújtjuk vékonyra. A túrót villával összetörjük és összekeverjük a többi hozzávalóval. A túrókrém egy részét rátesszük az első lap felére, elkenjük, majd ráhajtjuk a lap másik felét, beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Ugyanezt az eljárást követjük a másik két tésztalappal is, majd ezeket is belehelyezzük a tepsibe, szorosan egymás mellé. A tepsibe helyezett megtöltött tésztát lekenjük a joghurttal összekevert tojással és olajjal, sütőbe tesszük, 200 fokon sütjük 45 percet.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. máj. 8. 10:26
A túrós pite sós és édes töltelékkel elkészítési módja és hozzávalói.