Diós szelet csokoládéreszelékkel recept
A Diós szelet csokoládéreszelékkel hozzávalói:10 db tojásfehérje
300 g cukor
300 g darált dió
4 evőkanál liszt
A krémhez:
10 tojássárgája
4 evőkanál tej
4 tasak vaníliás cukor
300 g cukor
250 g vaj
A Diós szelet csokoládéreszelékkel elkészítési módja:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. Amikor felvertük a habot, hozzáadjuk a cukrot és a darált diót. A lisztet is beletesszük. A tepsi hátulját megkenjük vajjal és belisztezzük, majd a keverékből 4 lapot sütünk. Minden lapot nagyjából 10 percig sütünk közép meleg sütőben. Amíg sülnek a lapok, elkészítjük a krémet. Egy tálba tesszük a tojássárgáját, a cukorral és a vaníliás cukorral ás alaposan összekeverjük. A 4 evőkanál tejet is hozzákeverjük és gőzfürdő felett addig melegítjük, amíg a cukor teljesen felolvad. Félretesszük hűlni. A vajat habosra keverjük és kanalanként hozzákeverjük a hideg tojássárgájás krémet. A már kihűlt lapokat megkenjük a krémmel, a tetejét pedig csokoládéreszelékkel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. máj. 12. 08:52
A diós szelet csokoládéreszelékkel elkészítési módja és hozzávalói.