Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós szelet csokoládéreszelékkel recept

Diós szelet csokoládéreszelékkel recept

A Diós szelet csokoládéreszelékkel hozzávalói:
10 db tojásfehérje
300 g cukor
300 g darált dió
4 evőkanál liszt

A krémhez:

10 tojássárgája
4 evőkanál tej
4 tasak vaníliás cukor
300 g cukor
250 g vaj


A Diós szelet csokoládéreszelékkel elkészítési módja:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. Amikor felvertük a habot, hozzáadjuk a cukrot és a darált diót. A lisztet is beletesszük. A tepsi hátulját megkenjük vajjal és belisztezzük, majd a keverékből 4 lapot sütünk. Minden lapot nagyjából 10 percig sütünk közép meleg sütőben. Amíg sülnek a lapok, elkészítjük a krémet. Egy tálba tesszük a tojássárgáját, a cukorral és a vaníliás cukorral ás alaposan összekeverjük. A 4 evőkanál tejet is hozzákeverjük és gőzfürdő felett addig melegítjük, amíg a cukor teljesen felolvad. Félretesszük hűlni. A vajat habosra keverjük és kanalanként hozzákeverjük a hideg tojássárgájás krémet. A már kihűlt lapokat megkenjük a krémmel, a tetejét pedig csokoládéreszelékkel díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós szelet csokoládéreszelékkel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook