Mustáros csirkemell zöldborsóval recept
A Mustáros csirkemell zöldborsóval hozzávalói:60 dkg csirkemell filé
só
frissen őrölt bors
1 ek liszt
1 ek vaj
3 ek olívaolaj
5 szál újhagyma fehér része
1 csokor petrezselyemzöld
2 dl száraz fehérbor
3 dl húsalaplé
2 ek mézes mustár
60 dkg frissen kifejtett borsó
2 dl tejszín
1 ek krémsajt
A Mustáros csirkemell zöldborsóval elkészítési módja:
A csirkemell filét megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk. (Ilyenkor lehet a lisztet borsozni, és sózni is akár). Olajat és vajat vegyesen felforrósítunk egy mélyebb serpenyőben, és a húsokat lepirítjuk rajta. Kiszedjük a húst, a visszamaradt zsiradékon kevés olaj hozzáadásával megfonnyasztjuk az újhagyma darabokat. Felöntjük borral és a húsalaplével, majd hozzákeverjük a mustárt és kevés vizet. Összeforraljuk, majd a borsót is beleöntjük. A húsokat is visszarakjuk a serpenyőbe, és együtt puhára főzzük lefedve, lassú lángon. Ha a hús megpuhult, belekeverjük a tejszínt és a krémsajtot. A petrezselyemmel megszórjuk, és 2-3 perc alatt összeforraljuk.
Bulgurral, vagy rizzsel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. máj. 19. 05:36
A mustáros csirkemell zöldborsóval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.