Forró csokoládé Szentestére recept
30 perc
A Forró csokoládé Szentestére hozzávalói:
(kb.4 adag)
100 ml habtejszín
50 g kakaópor (nem cukrozott)
50 g porcukor
750 ml (3/4l)tej
50 g tejcsokoládé
1 kávésk.mézes fűszerkeverék
A Forró csokoládé Szentestére elkészítési módja:
A habtejszínt habosraverjük. Akakaóport a porcukorral és a tejjel egy edényben összekeverjük és fejfőzzük. Acsokoládét kis darabokra törjük és a főzetben megolvasztjuk. Végül a fűszerkeveréket is hozzáadjuk. A forró csokoládét pohárba töltjük és a tejszínhabbal díszítjük.
A kakaót 4 evők. vörösborral is ízesíthetjük.
A habtejszínt egy teásk-nyi szitált kakaóporral
is márványozhatjuk.
A forró csokoládé ízlés szerint tovább édesíthető.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: babas, 2006. nov. 15. 09:43
A forró csokoládé szentestére elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.