Hamis marcipán 3. recept
A Hamis marcipán 3. hozzávalói:1 kg cukor
1.5 dl tej
10 dkg darált mandula
30 dkg rétesliszt
20 dkg vaj
1/3 vagy 1/2 fiola mandula aroma
A Hamis marcipán 3. elkészítési módja:
A tejet a cukorral felforraljuk. Közben a mandulát pár percig forró vízben tartani,leszűrni,ezután könnyen kibújtathatjuk a héjából.Így zöld színű lesz a massza. Ha héjjal együtt marad, akkor drapp színe lesz. Ezután ledaráljuk a mandulát,majd elkeverjük a liszttel.Ezt a keveréket a forralt tejjel leöntjük, pár percig együtt forraljuk még. Levesszük a tűzről,hozzáadjuk a vajat,s izlés szerint az aromát. Egy tálcát alufóliával bélelünk,kikenjük vajjal,beleöntjük a masszát,megdermesztjük. Kiborítjuk,lehúzzuk a fóliát,s szeletelhetjük. Formázni is lehet.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. nov. 13. 17:42
A hamis marcipán 3. elkészítési módja és hozzávalói.