Sültbab leves recept
A Sültbab leves hozzávalói:225 g fehér bab
2 l csirkelé (kockából)
500 ml paradicsomlé
125 g kockára vágott szalonna
1 db finomra vágott spanyol hagyma
2 db finomra vágott zeller szál
2 db finomra vágott sárgarépa
60 ml paradicsompüré
15 ml chili por
5 ml só
1 ml feketebors
A Sültbab leves elkészítési módja:
A babot este beáztatjuk, majd reggel leszűrjük. Egy nagy lábasba tesszük. Felöntjük a csirkelével, és kb. 2 óráig főzzük. Hozzáadjuk a paradicsomlét. Serpenyőben megsütjük a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, zellert és a sárgarépát. Tovább sütjük, amíg meg nem puhulnak. Leszűrjük róla a zsírt, és hozzáadjuk a szalonnát, és a zöldségeket a leveshez. Belekeverjük a paradicsompürét és a fűszereket. Még egy óráig főzzük. Forrón tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. szept. 12. 23:31
A sültbab leves elkészítési módja és hozzávalói.