Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Háromszéki pogácsa recept

Háromszéki pogácsa recept

Elkészítési idő 60 perc

A Háromszéki pogácsa hozzávalói:
25 dkg. liszt,
5 dkg. vaj,
1 + 1 mokkáskanál köménymag,
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
1 kiskanál só,
3 dl. aludttej


A Háromszéki pogácsa elkészítési módja:
A vajat a liszttel együtt elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk és bedolgozzuk az aludttejet.Ízesítjük sóval, köménymaggal, szódabikarbónával és ismételten jól átdolgozzuk. Sima tésztát gyúrunk, amit lisztezett deszkán ujjnyi vastagon kinyújtunk, pogácsaszaggatóval kiszaggatunk. Sütőlemezre tesszük, tetejét megszórjuk köménymaggal és előmelegített sütőben pirosra sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A háromszéki pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook


Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.