Háromszéki pogácsa recept


25 dkg. liszt,
5 dkg. vaj,
1 + 1 mokkáskanál köménymag,
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
1 kiskanál só,
3 dl. aludttej
A Háromszéki pogácsa elkészítési módja:
A vajat a liszttel együtt elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk és bedolgozzuk az aludttejet.Ízesítjük sóval, köménymaggal, szódabikarbónával és ismételten jól átdolgozzuk. Sima tésztát gyúrunk, amit lisztezett deszkán ujjnyi vastagon kinyújtunk, pogácsaszaggatóval kiszaggatunk. Sütőlemezre tesszük, tetejét megszórjuk köménymaggal és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. febr. 19. 15:41
A háromszéki pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.