Edit-túrófánk recept


50 dkg tehéntúró
10 dkg liszt
2 db tojás
fél cs. sütőpor
kristálycukor ízlés szerint
1 l olaj a sütéshez
porcukor a tálaláshoz
Az Edit-túrófánk elkészítési módja:
A túrót áttörni, vagy elturmixolni, a tojásokat külön habosra verni a cukorral, majd a lisztet a sütőporral vegyíteni. Aztán a hozzávalókat összekeverni, és forró olajban két kanállal kis fánkgolyókat formázva rozsdabarnára kisütjük.
Leitatjuk papírtörlőn, majd porcukrozzuk. Lekvárral is fogyasztható, frissen a legjobb, mikor ropogós!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: m.gery, 2009. febr. 19. 11:35
Az edit-túrófánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.