Kocsonya borsodi módra recept
420 perc
Szénhidrátszegény
A Kocsonya borsodi módra hozzávalói:
1 db sertés csülök
6 db köröm
60 dkg bőr
1 evőkanál fekete egész bors
3 evőkanál só
2 evőkanál delikát
2 fej fokhagyma gerezdekre szedve
2 szál sárgarépa
2 szál zöldség
1 csípős paprika
10 l víz
2 dkg étkezési zselatin
A Kocsonya borsodi módra elkészítési módja:
Odatesszük a sertéshúsokat és a bőrt főni, annyi vízbe hogy ellepje. Mikor felforrt, leöntjük a vizet róla és ezt még egyszer megismételjük. Azért, hogy a kifőtt vér és a hab ne legyen a kocsonyánkba. A harmadik víz ha felforrt, abba beletesszük a borsot, foghagymát, delikátot és a paprikát. Az utolsó órába tesszük hozzá a sót a répát és a zöldséget. 5 órán keresztül főzzük lassú tűzön. Az utolsó öt percbe tesszük bele a zselatint. Két deci lébe elkeverjük és beleöntjük a fazékba. Mikor kész, tányérokba kiadagoljuk a húst csont nélkül és a bőrt (a körmöt lehet csonttal is), rámerjük a levet szűrőn keresztül és hagyjuk megdermedni. Két óra múlva bepakoljuk a hűtőbe. Másnap fogyasztjuk :-)
Díszítésnek a tányérokba teszünk két karika répát, ami belefőtt a kocsonyába.
Főtt tojáskarikát is tehetünk :-)
A tányérok tetejét meglehet szórni pirospaprikával.
Citromkarikát kínálunk hozzá és kenyeret.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2008. dec. 7. 20:32
A kocsonya borsodi módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.