Őzháttorta recept

Az Őzháttorta hozzávalói:
3 evőkanál liszt,
3 tojás,
9 dkg cukor,
12 dkg darált mandula,
7 dkg étcsokoládé,
1 teáskanál reszelt citromhéj,
fél teáskanál őrölt fahéj,
csipetnyi só

A tetejére:

10 dkg egész mandula,
7 dkg étcsokoládé,
1 teáskanál víz


Az Őzháttorta elkészítési módja:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazzuk a szögletes tortaformát. Zsemlemorzsával behintjük. Robotgéppel (a legmagasabb fokozaton) jól összekeverünk egy tojást, két tojássárgáját, a cukrot, a reszelt citromhéjat, az őrölt fahéjat és a sót. Belekeverjük a darált mandulát, a reszelt csokoládét és a lisztet Másik tálban a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Hablapáttal óvatosan a tésztába vegyítjük. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 30-35 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk, és teljesen kihűtjük. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a vízzel, majd a tortára kenjük. Beleszúrjuk az egész mandulaszemeket úgy, hogy függőlegesen kiálljanak.

Ez a német torta a tésztából függőlegesen kiálló mandulaszemekről kapta a nevét.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Őzháttorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook