Virslis rizottó recept

4 darab virsli
30 dkg rizs
1 darab sárgarépa
1 darab paprika (piros színű)
1 darab paprika (sárga)
6 fej gomba
15 dkg reszelt sajt
2 dl húsleves (leveskockából is lehet)
2 evőkanál vaj
fél fej hagyma
fél csokor petrezselyem
A Virslis rizottó elkészítési módja:
Az zöldségeket vágjuk egyforma darabokra. A vajban pirítsuk meg először a hagymát, aztán a sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük bazsalkommal, majd amikor már félig puha, adjuk hozzá a gombát, a paprikát és a felkarikázott virslit. Közben pároljuk meg a rizst úgy, hogy a felöntéshez használjuk el a húslevest is. Keverjük össze az egészet a virslis raguval, és a reszelt sajttal.
A tetejét hintsük meg friss petrezselyemmel. Sajtmártással is kínálhatjuk.
.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: virgo, 2007. máj. 31. 09:44
A virslis rizottó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.