Zabos omlett recept

Elkészítési idő 5 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Zabos omlett hozzávalói:
Kötelező:
-1-2 db tojás (éhség függő)
-3 ek. zabkorpa
-0,5 dl tej (0,5-1,5%)

Variálható:
-1 db virsli
-3 dkg sajt (én light mozzarellát tettem bele)


A Zabos omlett elkészítési módja:
A zabkorpát szárazon el kezded pirítani, amikor már jó illata van, rászórod a vékonyra karikázott virslit (füstlivel nagyon finom), még 1-2 percet pirítod. Felöntöd a tejjel és addig főzöd, amíg fel nem issza a zabkorpa. Ekkor ráöntöd a pici tengeri sóval elkevert tojást/tojásokat és bele a sajtdarabok. Attól függően, hogy lágyabban, vagy keményen szereted az omlettet, készre sütöd.

Ehhez már nem kell, kenyér vagy más "kenyérpotló", mert nagyon laktatós így is. Én savanyú káposztával ettem, de bármilyen savanyúságot el tudok képzelni mellé.
Igazi gyors kaja és benne van minden!

Jó étvágyat!


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A zabos omlett elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook