Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Édes-savanyú kacsamell recept

Édes-savanyú kacsamell recept

Az Édes-savanyú kacsamell hozzávalói:
2 kacsamell
1 körte
2 savanykás alma
10 dkg aszalt sárgabarack
1-1 mokkáskanál méz és barna cukor
2 evőkanál borecet
1 darabka friss gyömbér
csipetnyi sáfrány
késhegynyi curry
őrölt bors



Az Édes-savanyú kacsamell elkészítési módja:
A sárgabarackot csészébe tesszük, és langyos vízben 2 órát áztatjuk. A gyömbért lereszeljük, a sáfrányt 2 evőkanál forró vízben kioldjuk. A körtét és az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a barackot lecsöpögtetjük, és ugyancsak felkockázzuk, majd lábasba tesszük. Megszórjuk a cukorral, a reszelt gyömbérrel, a curryvel, rálocsoljuk a sáfrány levét meg 1 evőkanál borecetet, és 20 percig kislángon főzzük, majd hûlni hagyjuk. A kacsa bőrét bevagdossuk, serpenyőben először a bőrös felét 10, majd a húsos felét 5 percig sütjük, aztán kiszedjük, és két tányér közé téve melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékot csészébe öntjük. A serpenyőbe 1 evőkanál ecetet öntünk, és belecsorgatjuk a mézet. Megborsozzuk, felforraljuk, és fakanállal lekapargatjuk a serpenyőről...

A kacsamellet szeletekre vágjuk, tálra rendezzük, megsózzuk, és meglocsoljuk a szafttal, a gyümölcsös keveréket pedig mellé tálaljuk


Kategória: Húsételek receptjei


Az Édes-savanyú kacsamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook