Csokis kalácsfelfújt recept
A Csokis kalácsfelfújt hozzávalói:30 dkg szikkadt kalács
3-4 evőkanál csokis mogyorókrém
4 dl tej
3 dl tejszín
10 dkg cukor
2 tojás
2 tojássárgája
10 dkg tejcsoki
3 dkg vaj
puha vaj a sütőtál kikenéséhez
A Csokis kalácsfelfújt elkészítési módja:
A szikkadt kalácsot felszeletelem, és minden második szeletet vastagon megkenek mogyoróvajkrémmel. Az üresen maradt szeleteket ráillesztem a megkentekre, és az így kapott szendvicseket két centis kockákra vágom. A tejet és tejszínt beleöntöm egy lábosba, és összemelegítem. Kézi habverővel egy nagy tálban összekeverem a tojásokat és a tojássárgáját a cukorral. A meleg tejet folytonos keverés közben apránként hozzáöntöm a cukros tojáshoz. Beleforgatom a mogyorókrémes kalácskockákat, és megvárom, amíg 5-10 perc alatt magukba szívják a tojásos keveréket. Bekapcsolom a sütőt 175 C-ra (gázsütő 4es fokozat), és kivajazok egy 1, 5 literes, 30*20 centis sütőtálat. A kivajazott sütőtálba beleteszem a tocsakos kalácskockákat, imitt-amott közéjük dugdosok apróra tört csokidarabokat, majd a tetejére rámorzsolom a vajat. A kalácsfelfújtat beleteszem a meleg sütőbe, és 45 perc alatt megsütöm. 4-6 adag lesz belőle.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: suzy1983, 2007. aug. 16. 12:58
A csokis kalácsfelfújt elkészítési módja és hozzávalói.