Szezánmagos sajtos puffancs recept





1/4 l tej
8 dkg margarin
16 dkg liszt
4 egész tojás
13-15 dkg reszelt sajt
(fele legyen füstölt sajt)
1 kk só
szezánmag, v. köménymag
A Szezánmagos sajtos puffancs elkészítési módja:
A tejbe beleteszem a sót, felforralom, beleteszem a margarint, majd állandó kavarás közben beleszórom a lisztet. Nem kell megijedni, szinte másodpercek alatt tészta lesz, annyira besűrűsödik. Hagyni kell kihűlni. Az egyik tojás sárgáját félre kell tenni, a többi tojást egyenként beledolgozom a tésztába. Akkor jó, ha szép sima a massza. Itt még nyugodtan utána lehet sózni, ha kell. Ha kész, hozzá keverem a reszelt sajtot. Én már csináltam csak egyfajta sajttal is, akkor is finom, de az az igazi, ha fele trappista, a másik fele valamilyen füstölt sajt. Vizes teás kanállal dió nagyságú halmokat szaggatok a zsírozott sütőlemezre, belekalkulálva, hogy sütés közben majdnem kétszeresére dagad, ne érjen majd össze..., majd a tetejüket megkenem a félretett tojás sárgájával. Megszórom bőven szezánmaggal, és közepes hőfokon kb. 40-45 percig sütöm!
Nagyon fini, érdemes kipróbálni, és nem nagyon nehéz, mert én is +tudom csinálni :) sok sikert hozzá!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: a1a3db480a, 2007. máj. 28. 09:47
A szezánmagos sajtos puffancs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.