Sertéshúsos rizibizi recept


50 dkg sertéscomb
1 db vöröshagyma
10 dkg sárgarépa
10 dkg gyökér
5 dkg zeller
10 dkg gomba
5 dkg zöldborsó
1 cs.petrezselyemzöld
20 dkg rizs
10 dkg reszelt sajt
bors,só,
kevés olaj,
A Sertéshúsos rizibizi elkészítési módja:
A húst apró kockára vágjuk.A finomra vágott hagymát,olajon üvegesre pirítjuk,majd hozzáadjuk a húst.Fehéredésig pirítjuk,sózzuk,és kevés vizet aláöntve pároljuk. Amikor már félig puha,beletesszük az apró kockára vágott zöldségeket,borssal fűszerezzük,és készre pároljuk.A legvégén beletesszük a zöldborsót és a petrezselyemzöldet,zsírjára pirítjuk.Hozzákeverjük a párolt rizst és a reszelt sajt felét.Csészékbe,vagy formákba tömködjük,majd tányérra borítjuk és megszórjuk a maradék sajttal.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: roxford, 2008. jún. 23. 13:06
A sertéshúsos rizibizi elkészítési módja és hozzávalói.