Tarhonyás zöldborsóleves recept
20 perc
A Tarhonyás zöldborsóleves hozzávalói:
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
alaplé zöldségleveskockából /kb.1,5 L ,
20 dkg zöldborsó
10 dkg tarhonya
bazsalikom
olaj
A Tarhonyás zöldborsóleves elkészítési módja:
A hagymát apróra,a paradicsomot kis kockára vágjuk. Egy edényben szárazon megpirítjuk a tarhonyát.Felhevítjük az olajat és a hagymát megfonnyasztjuk rajta,majd hozzáadjuk a pirított tarhonyát. Felengedjük lével lassú tűzön főzzük.Kb.15 perc után hozzáadjuk a zöldborsót és kockára vágott paradicsomot,sózzuk,borsozzuk ízlés szerint.Ha megpuhultak a zöldségek,megszórjuk vágott bazsalikommal és tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: roxford, 2008. jún. 20. 08:39
A tarhonyás zöldborsóleves elkészítési módja és hozzávalói.