Diétás Dubarry-szelet recept
60 perc
396 kcal
13.1 gramm
44.7 gramm
250 gr tofu
1 kg karfiol
60 dkg burgonya
1 dl tej
2 dl joghurt
egy tojás
100 g mozzarella
fűszerek: fokhagyma, rozmaring, kakukkfű, szerecsendió, fehérbors
A Diétás Dubarry-szelet elkészítési módja:
Lobogó forró vízben 6-7 percig főzzük a megtisztított karfiolfejeket, és a krumplit. Közben 2 ek olívaolajban elkeverünk egy-egy csipetnyi rozmaringot, kakukkfüvet, fehérborsot, 2 gerezd préselt fokhagymát, esetleg kis tengeri sót. Ezzel az olajos páccal bekenjük az egy cm vastagra vágott tofuszeleteket. Kb. 30 percig állni hagyjuk, hogy a fűszerek átjárják a semleges ízű szójakészítményt. Ezt követően teflonserpenyőben mindkét oldalát átsütjük, amíg szép színe nem lesz. A főtt krumliból és a tejből krumplipürét készítünk, és egy teflontepsi aljára terítjük. Erre rakjuk a tofuszeleteket, majd a karfiolfejeket. Végül egy pohár joghurtot összekeverünk egy tojással, ízesítjük szerecsendióval és fehérborssal, majd ezzel nyakonöntjük a tepsit, és villával jól összeszurkáljuk, hogy mindenhová befolyjon. Végül reszelt mozzarellával bőven meghintjük, és sütőben megsütjük.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: szimba, 2008. okt. 9. 17:06
A diétás dubarry-szelet elkészítési módja és hozzávalói.