Kókuszgolyó szárítva recept
62 kcal
4 gramm
3.8 gramm
20 dkg kókuszreszelék
6 közepes méretű tojás fehérje
4 evőkanál barnacukor
3 dkg liszt
1-2 teáskanál citromlé
egy adag kávé
pár csepp rumaroma vagy fél dl cukrászrum
A Kókuszgolyó szárítva elkészítési módja:
A kókuszreszeléket három tojásfehérjével, a citromlével, a barnacukorral és körülbelül kétdekányi liszttel egy lábosban alaposan keverje össze. Helyezze a masszát a gázra, és kis lángon kevergesse pár percig, ezalatt adja hozzá a kávét és a rumot, vagy ízesítse pár csepp rumaromával. A tűzhelyről levéve adja hozzá a maradék lisztet és tojásfehérjét. Nedves kézzel formáljon kis golyókat és helyezze őket sütőpapírral bevont tepsire. A golyókat 100 °C-on körülbelül 30 percig szárítsa.
* Pár csepp ételfestékkel változatos, különleges színű kókuszgolyókat készíthet!
* Ha a sütője nem légkeveréses, a szárítást kitámasztott sütőajtó mellett végezze!
* A kész kókuszgolyókat papír desszertkapszlikban tálalhatja.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: szimba, 2008. okt. 8. 14:18
A kókuszgolyó szárítva elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.