Erdélyi Piskóta recept



Hozzávalók: 6db tojás,1sütőpór,4dl liszt,3dl cukor,1dl étolaj.
Az Erdélyi Piskóta elkészítési módja:
A 6 egész tojást habosra keverjük a sütőporral és a 3dl cukorral,majd hozzá keverjük az 1dl olajat végül a 4dl lisztet.Előmelegített sütőben takarék lángon sütjük/sütőpapírt teszünk a tepsibe/ 20 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját!!Kimagozott meggyet,csersznyét,szilvát,almát szórhatunk a tetejére.Porcukrot szórhatunk a kész sütire vagy punding krémet is készíthetünk.Hagyományosan meg főzzük a pudingot mikor kihült akkor egy 5 dkg margarit cukorral habosra keverünk,aztán a kettőt összekeverjük és rákenjük a süti tetejére.Hűtőbe tesszük.
Isteni finom és egyszerű! Jó étvágyat hozzá!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kakóbébi, 2008. okt. 8. 13:35
Az erdélyi piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.