Almás meggyes pite! recept


40 dkg liszt,10 dkg cukor,25 dkg margarin,1 sütőpor,1 db tojás,pici só
1,5-2 kg alma reszelve,cukor és örölt fahéj.
Az Almás meggyes pite! elkészítési módja:
Az alapanyagokat össze gyúrjuk,ketté veszük a tésztát és nyújtjuk egyik a tepsi aljára kerül.Arra a kinyonkodott almát szépen elterítjük,meszórjuk cukorral és az örölt fahéjjal.A tészta másik felével letakarjuk az egészet.Villával megszurkáljuk és cukrozott tojássárgájával megkenjük.Elő melegített sütőben sütjük!
A megsült kihült tésztára porcukrot lehet szórni!Ugyan úgy meglehet meggyel,cseresznyével,szilvával is sütni! Jó étvágyat hozzá nagyon finom és gyors!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kakóbébi, 2009. aug. 25. 21:36
Az almás meggyes pite! elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.