Nádasdi diós lepény recept
A Nádasdi diós lepény hozzávalói:Tészta:
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
5 tojás sárgája
15 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
csipet só
kenéshez: baracklekvár
Tetejére:
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
5 tojás fehérje
A Nádasdi diós lepény elkészítési módja:
A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, lisztet, sütőport, pici sót. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe kenjük-nyomkodjuk a masszát. Egyenletesen megkenjük baracklekvárral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, darált diót, vaníliás cukrot. Ezt a diós habot a lekvárra simítjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Vigyázni kell a hőfokkal, a hab ne barnuljon meg.
Sütés után tetejét enyhén megporcukrozhatjuk. Lehet egyszerűen szeletekre vágni, vagy pogácsaszaggatóval kis holdacskákat kiszúrni belőle.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mmacus, 2009. aug. 25. 20:21
A nádasdi diós lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.