Ribizlis joghurtkocka recept
A Ribizlis joghurtkocka hozzávalói:30 dkg marcipánmassza
5 tojás
12 lap vagy 36 gramm zselatin
1 kg zsírszegény joghurt
1 zacskó vaníliás cukor
8-9 dkg cukor
3 ek
narancslé
300 g tejszín
15 dkg leszemezett ribizli
1 ek
piros gyümölcskocsonyapor
a tepsi kikenéséhez: margarin
erős alufólia
A Ribizlis joghurtkocka elkészítési módja:
Robotgép habverőjével a tálba reszelt marcipánt 2 tojással kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a többi tojást, és sűrűn folyó masszává keverjük (kb. 5 perc). EGy 32 x 39 cm-es tepsi felét fóliasínnel keresztben leválasztjuk, és kikenjük. A tésztát a kikent részre simítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A joghurtot a vaníliás cukorral meg 7 dkg cukorral ízesítjük, és hozzáadjuk a narancslevet. Az utasítás szerint feloldott zselatint 3 ek. joghurttal elvegyítjüki, majd a többi joghurthoz adjuk, és a hűtőbe állítjuk. A tejszínt habbá verjük, és a dermedő joghurtba forgatjuk. A tészta köré fóliakeretet állítunk. Rásimítjuk a krémeg, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük. A maradék cukorral előzőleg elvegyített gyümölcskocsonyaport 2 ek. vízben feloldjuk, majd 1 dl forró vízbe keverjük, és felforraljuk. A süteményt a keret eltávolítása után 15 kockára vágjuk. A ribizlit a kocsonyába forgatjuk, és a kockákon elosztjuk. Kb. 30 percre behűtjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4f04677826, 2009. aug. 25. 19:27
A ribizlis joghurtkocka elkészítési módja és hozzávalói.