Habos piskóta recept


1 csomag babapiskóta
3 kicsi dobozos tejföl
5-6dl habtejszín
8 evőkanál édesítőszer vagy cukor
boleró italpor 1 zacsi vagy 1 citrom leve, gyümölcsdarabok tetszés szerint
A Habos piskóta elkészítési módja:
a tejfölt kikeverem a cukorral/édesítőszerrel,majd belekeverem a boleró port vagy a citrom levét, és hozzáteszem a gyümölcsdarabokat is. A tejszínt kemény habbá verem, majd összekeverem a tejfölös résszel. Egy mélyebb tálba teszek a habból egy keveset, rárakom a piskótákat szépen egymás mellé, erre még egy réteg habot, utána megint babapiskótát, majd a végén szintén habot. Tetejére gyümölcsdíszítést rakok.
Fél napot vagy egy éjszakát hűtöben tartom, hogy összeérjenek az ízek, és a babapiskóta megpuhuljon. Citrom helyett,bolerópor helyett lehet másfajta gyümölcsöt, és annak a levét használni ízesítésnek. Epret,málnát turmixolom és azt keverem a tejfölhöz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bugrinyo, 2009. aug. 24. 15:46
A habos piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.