Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Római csirke recept

Római csirke recept

Elkészítési idő 90 perc

A Római csirke hozzávalói:
csirkemell
paradicsom
szalonna vagy sonka
vöröshagyma

bors
vegeta


A Római csirke elkészítési módja:
A Római tálat beáztatom hidegvízbe, kb 20percre. Megpucolom a hagymát,burgonyát,paradicsomot lehéjazom, majd ezeket kb fél centis karikára vágom, a csirkemellet sózom,borsozom. A tál aljára teszem a vékony sonka vagy szalonna szeleteket,rá hagymakarikákat,burgonyát,vegetaával megszórom,rá kerül a csirkemell,arra a paradicsom,megint hagyma, burgonya,vegeta és a legtetejére megint szalonna vagy sonkaszeletek. Lefedem a tetejével, hideg sütőbe teszem, egy óra alatt elkészül.

Ha már majdnem kész, szoktam önteni a tetejére tejfölbe kevert sajtot, és azzal is sütöm egy picit,fedő nélkül.
A hozzávalókat lehet másképpen is rétegezni, kinek hogyan tetszik. Csirkemell helyett jó a pulyka is, azt érdemes szalonnadarabokkal megtűzdelni. Néha a csirkemellet felszurkálom és kisebb f.hagyma darabokat dugok bele.


Kategória: Húsételek receptjei


A római csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook