Kekszes almás! recept
A Kekszes almás! hozzávalói:1kg alma
8dl víz
20dkg cukor
3cs vaníliás pudingpor
50dkg háztartási keksz
Tetejére:
3-4ek kakaópor
4ek porcukor
5dkg vaj
8-10ek víz
A Kekszes almás! elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk ráöntünk 5dl vizet,a cukorral elkeverve kb 10perc alatt puhára főzzük.Közzben a pudingport 3dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük,ezalatt jól besűrűsödik.Egy tepsi alját kirakunk kekszel, és rá kenjük a krémet. A tetejére szintén keksz kerül. A kakaót a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzzel vízgőz fölött felforraljuk.A tűzről levéve az 5 dkg vajat hozzá adjuk,majd ezt a mázat a keksz tetejére kenjük.
Ha kihűl egy éjszakára tegyük hűtőbe,másnap
kellően megpuhul,és vizes késsel szépen szelhető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2009. aug. 25. 17:29
A kekszes almás! elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.